Horeca Adviesgroep Zuid

  • Kies uw taal
  • Dutch Language
  • English Language
  • Spain Language

Corporate Finance Zuid geeft significant antwoord op marktontwikkelingen


Door de jarenlange ervaring, gedegen marktkennis en een breed vakkundig dienstenpakket staan Corporate Finance Zuid en diens gespecialiseerde afdeling Horeca Advies Zuid te boek als dé Limburgse business- en kennispartners voor ondernemend Nederland. Om de markt nog beter te bedienen, is er begin dit jaar voor gekozen om de specifieke diensten in relatie tot familiebedrijven en de internationale dienstverlening nog meer voor het voetlicht te halen. Een bewuste keuze waardoor Corporate Finance Zuid zich opnieuw weet te onderscheiden en wederom optimaal inspeelt op de veranderende marktbehoeften.

Want als gevolg van diverse ontwikkelingen gaan er nogal wat verschuivingen plaatsvinden, constateert directeur John Reintjens. “Zo zal de overnamemarkt eind dit jaar en begin volgend jaar sterk aantrekken. Dat roept een hoop doemscenario’s op. Want de prijzen worden steeds reëler en je zit met een serieuze, goed onderlegde partij aan tafel maar feit is ook dat deze kopende partijen over geld beschikken. Het is dus zaak dat je je als ondernemer in dit
traject goed laat adviseren en begeleiden door een deskundige en onafhankelijke partner. Als verkopende partij mis je simpelweg die onafhankelijkheid en ken je ook de regels van het spel niet. Een valkuil die je te allen tijde moet vermijden, want daar maakt een door de wol geverfde koper absoluut misbruik van.”

Hart voor familiebedrijf
“Doordat maar liefst zeventig procent van het bedrijfsleven bestaat uit familiebedrijven en uit de praktijk blijkt dat de opvolging van het familiebedrijf steeds meer in het gedrang komt, heeft dit onze specifieke aandacht,” vervolgt hij. “Om dat te onderstrepen en de kennis te bevorderen en over te dragen zijn wij sinds begin dit jaar officieel partner van ‘Stichting voor het Familiebedrijf’. Familiebedrijven zijn cruciaal voor het herstel van de economie. Samen nemen zij ruim de helft van het bruto binnenlands product voor hun rekening en zijn zij goed voor 75 procent van de werkgelegenheid. Om dit te waarborgen, is specifieke aandacht vereist. Wat betreft overdrachtsbegeleiding zijn wij toonaangevend in Limburg. Overdracht vergt speciale kennis en kunde. Daar zijn de meeste adviseurs zich niet van bewust. Bij het familiebedrijf is er naast de ‘harde’ concrete waarde ook een grote emotionele waarde. Die laatste is doorslaggevend. Een adviseur die echter alleen naar de euro’s kijkt en niet beseft wat er in het hoofd van zo’n ondernemer omgaat, slaat de plank faliekant mis.”

Barcelona
Een andere belangrijke ontwikkeling is de toenemende aandacht van Nederlandse ondernemers om zich te vestigen in het buitenland. Vooral Spanje blijkt favoriet. Met de opening van een kantoor in Barcelona, begin dit jaar, speelt Corporate Finance Zuid, en in het bijzonder Horeca Advies Zuid, in op een toonaangevende trend. “Een zaak openen in het buitenland vergt specifieke kennis en kunde,” weet Luc Overhof directeur Horeca Advies Zuid. “Om ondernemers deze te kunnen bieden, is een buitenlandse vestiging essentieel. Zo kun je ze in hun eigen taal begeleiden maar ook optimaal inspelen op de plaatselijke ontwikkelingen. Dat is dé manier om deze groep te bedienen.”

Gelukzoekers
De explosief groeiende belangstelling voor het buitenland is deels een gevolg van de aangepaste regelgeving omtrent de vrijstelling en de dalende prijzen vanwege de economische malaise, die ook daar rigoureus heeft toegeslagen. “Zo’n ontwikkeling van de marktvraag leidt er echter altijd toe dat ook het aanbod toeneemt,” beklemtoont Overhof. “Belangrijk is dus om het kaf van het koren te scheiden. Wij begeleiden geen gelukzoekers omdat we dat zelf ook niet zijn.”

De toon van kwaliteit
“Ondernemers, intermediairs en instanties die echter zoeken naar een professionele kennis- en businesspartner, zijn bij ons aan het juiste adres,” vervolgt Overhof. “Wij staan garant voor een kwalitatief hoogwaardige aan- en verkoopbegeleiding van horeca en andere objecten, begeleiden fusies, verzorgen waarderingen van ondernemingen en ondersteunen ondernemers bij het realiseren van gedegen noodopvolgingsplannen. Op basis van onze jarenlange ervaring en deskundigheid voeren wij alle opdrachten systematisch en objectief uit.” Dat zet de toon bij Corporate Finance Zuid.