Horeca Adviesgroep Zuid

  • Kies uw taal
  • Dutch Language
  • English Language
  • Spain Language

René Persoon partner Horeca Advies Zuid


René Persoon completeert Horeca Advies Zuid

MAASTRICHT - De ervaren Maastrichtse ondernemer René Persoon treedt toe tot Horeca Advies Zuid. Dit Limburgse adviesbureau voor horeca is daarmee compleet, stelt Luc Overhof.

Persoon, gestart bij het management van Hotel Beaumont, was eerder eigenaar van onder andere Restaurant Petit Bonheur, Hotel Du Chêne en Hotel Mabi in Maastricht.  

De laatste maanden was Persoon zoekende naar een nieuwe uitdaging. Hij had daarover veel contact met zijn vriend Luc Overhof, die aanvankelijk met hem mee zocht naar een geschikte nieuwe horecalocatie. Toevallig kwam het gesprek op Horeca Advies Zuid. Overhof: “Vanwege de aanhoudende vraag naar zowel begeleiding bij aan- en verkooptrajecten als de behoefte aan operationeel en organisatorisch advies voor horecaondernemers, heeft Horeca Advies Zuid behoefte aan uitbreiding van het team. Ik heb René gepolst of Horeca Advies Zuid iets voor hem was”. Persoon hoefde niet heel lang na te denken, zo zegt hij. “Ik was er totaal niet mee bezig, maar dacht wel meteen: dat is het. Via Horeca Advies Zuid blijf ik betrokken bij mijn passie: gastvrijheid bieden aan mensen en kan ik mijn decennialange ervaring inzetten”.

Persoon gaat zich samen met Overhof voornamelijk richten op het begeleiden van aan- en verkopen van horecaobjecten evenals het adviseren van horecaondernemers.

John Reintjens, Register Adviseur Bedrijfsopvolging en Business Valuator, blijft verantwoordelijk voor de bedrijfswaarderingen en fiscale/financiële vraagstukken. Tevens is Reintjens de initiator van HorecaMonitor.

Het ligt voor de hand dat Persoon zich meer gaat richten op de hotellerie, gezien zijn achtergrond. Overhof: “De hotellerie is inderdaad een tak die we verder willen uitbouwen. Maar René is met zijn enorme achtergrond en kennis een waardevolle aanvulling op alle gebied. Hij completeert ons team”.

Persoon kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. ”De hotellerie, maar ook de cafés en restaurants, staan zeker nu onder druk. Daarnaast is de horeca enorm dynamisch geworden. Overnames, nieuwe concepten, een crisis als deze. Maar één ding staat daarin altijd overeind: de gastvrijheid. Het gaat om gastheerschap, dat is niet aan te leren. Dat heb je of dat heb je niet. Maar verder sta ik te popelen om ondernemers bij te staan, om hen te adviseren”. Corona speelt daar anno mei 2020 natuurlijk een voorname rol in. Overhof en Persoon weten als geen ander dat bedrijven het moeilijk hebben. Overhof: “Maar ook nu, of beter: zeker nu, staan we voor hen klaar. Met onze ervaring en kennis van de Limburgse horeca staan we ondernemers heel graag bij. Zo komen we samen door deze crisis heen”. Persoon vult aan: “Je ziet dat veel ondernemers nu een nieuwe vloer gaan leggen of gaan schilderen. Prima natuurlijk, maar dit is wellicht ook het juiste moment om te kijken naar wat je doet met de menu- en wijnkaart, de service, het gehele concept.

Maar zeker ook naar jouw gezicht in de zaak: dàt kan het verschil maken.We moeten ons blijven onderscheiden in de horeca.

Horeca Advies Zuid kan daar als geen ander bij helpen”.

 

 

 

 


Gratis 'starters inloopspreekuur'


Nieuw bij Horeca Advies Zuid: Gratis ‘starters inloopspreekuur’! 

Naast een optimale begeleiding tijdens het verkooptraject van een horeca exploitatie, hecht Horeca Advies Zuid, als kennispartner, ook veel waarde aan een goede ondersteuning van (toekomstige) kopers. Dit, omdat wij uiteindelijk enkel geloven in duurzame relaties. 

Ook zijn wij ervan overtuigd dat veel huidige werknemers, met veel passie en plezier, dagelijks bijdragen aan de kwaliteit van de gastvrijheidsbranche.  Dit ondanks de aanhoudende minder positieve berichtgeving over het  personeelstekort in de horeca.

Een groot aantal van deze werknemers heeft de ambitie uiteindelijk zelf een eigen horeca onderneming te starten, maar weet vaak niet ‘hoe en waar te beginnen’.

Speciaal voor deze groep organiseert Horeca Advies Zuid vanaf oktober 2019 maandelijks een starters inloopspreekuur.

Tijdens dit gratis gesprek willen we jou ondersteunen met een aantal ‘tips & tricks’ om jouw ambitie als zelfstandig horecaondernemer eventueel te kunnen realiseren. Uiteraard is er ook alle ruimte om vragen te stellen vanuit jouw kant.

Heb je interesse, schrijf je dan snel in middels een mail naar info@hazuid.nl met als onderwerp ‘Starters Inloopspreekuur’ en kies je tijd en dag uit de onderstaande mogelijkheden:

 

Maandag 7 oktober 2019:                11.00u, 12.30u ,14.00u of 15.30u

Maandag 4 november 2019:            11.00u, 12.30u ,14.00u of 15.30u

Maandag 2 december 2019:            11.00u, 12.30u ,14.00u of 15.30u

 

We zien je graag!

Met gastvrije groet,

Horeca Advies Zuid