Horeca Adviesgroep Zuid

 • Kies uw taal
 • Dutch Language
 • English Language
 • Spain Language

De Tribunal


Informatie:

 • Adres:
 • Tongersestraat 1
 • Plaats:
 • 6211LL, Maastricht
 • Land:
 • Nederland
 • Status
 • VERKOCHT

Omschrijving:

Café de Tribunal anno ’21:

De start van een nieuwe familietraditie…..!

Waarschijnlijk zal de “Roeie Pierrre” als vaste gast van de Tribunal niet zo snel door “‘n dröpke” te veel van zijn stoel zijn gevallen, maar wellicht wèl bij het horen van het nieuws dat café “De Tribunal” van kasteleinsfamilie gaat wisselen.....

Na 59 jaar gaat de familie Graus het dienblad doorgegeven.

In 1962 begonnen Joke en Lou Graus aan hun opdracht om van de Tribunal een Maastrichts horeca-instituut te maken dat vanaf 1992 doorgezet werd door hun zoon Leo Graus.

Dàt de familie Graus geslaagd is in hun missie blijkt nu bijna 60 jaar later als men luistert naar alle Mestreechtenere én niet-Mestreechtenere die de Tribunal jarenlang als hun thuisbasis hebben mogen meemaken.... als kaarttafel-gast, toneelschool- of andere student, stamgast, vrijdagmiddag-gast, Vastelaovendsvierder, bijna veroordeelde gast, ontbijt- of lunchgast, op-de-pof gast, verliefde gast, vrijgesproken gast, flirtende gast, juridische gast.....alle kleurrijke gasten die de Tribunal in z’n bestaan heeft mogen ontvangen.

En dit alles onder de bezielende regie van de familie Graus.

En nu dus een overname.

Leo Graus: ”De Tribunal is ons leven.....pa en ma hebben al hun energie gestoken in de opbouw van de zaak en daar zijn zij meer dan in geslaagd.... “wee kin de Tribunal noe neet..?”.

Vanaf 1980 stond ik samen met pa en ma achter de toog en vanaf 1998 zelfstandig met mijn vrouw Rianda.

Na haar overlijden in 2019 vond ik het moeilijk de zaak door te zetten en vroeg ik mij steeds vaker af hoe verder te gaan. Zeker ook in belang van de Tribunal, en uit eer voor mijn ouders en vrouw, wilde ik de Tribunal een mooie toekomst bieden waarin respect voor het verleden samen met een frisse toekomstvisie bepalend moesten zijn.

Samen met Luc Overhof en René Persoon van Horeca Advies Zuid zijn wij op zoek gegaan naar de juiste kandidaat, die niet alleen de kwaliteiten moest hebben het instituut de Tribunal een mooie verdere toekomst te bieden, maar die dat ook zou willen doen binnen de Tribunal tradities......

Met Tuur Huijbregts en Rachel van Daele voel ik dat we de juiste kandidaten hebben gevonden.

Tuur kende ik al langer en wist van zijn horeca- en strategische kwaliteiten als “Hoofdcommandant der Gastvrijheidstrijders” van de Tapijn, én zijn mooie droom om ooit “hospès” te mogen zijn van de Tribunal.

Vanaf ons eerste moment samen, waarin wij een mogelijke overname bespraken, was er een klik en voelden wij allemaal dat we op de goede weg zaten.

Daarbij was een overname op korte termijn door mij gewenst en ook daar vonden wij ons snel.

Ik ben dan ook heel erg blij met dit moment alhoewel het natuurlijk soms ook dubbel voelt na zoveel jaren van mijn leven waarin de Tribunal centraal stond. Ik wens Tuur en Rachel dan ook, mede namens mijn moeder Joke, alle goeds én geluk toe met onze...euhh sorry hun Tribunal”.

De “Roeie Pierre” kan zich gerust “daor bove” nog eentje laten inschenken.....

Foto's (binnen): Johannes Timmermans

Meer foto's van De Tribunal
Reageren op aanbod

Dit object is reeds verkocht, u kunt niet meer reageren.

Lokatie