Horeca Adviesgroep Zuid

  • Kies uw taal
  • Dutch Language
  • English Language
  • Spain Language

Café de Bekker


Informatie:

  • Adres:
  • Wilhelminaplein 18
  • Plaats:
  • 6171EP, Stein
  • Land:
  • Nederland

Omschrijving:

TE KOOP / TER OVERNAME

Café De Bekker, Wilhelminaplein 18, 6171 EP Stein

Waar vind je ze nog? Een café zoals een café van origine moet zijn..

In Stein dus! Aan het Wilhelminaplein gelegen, al meer dan 125 jaar jaar overigens. En dan ook nog sinds dat moment in eigendom van één familie, al vier generaties lang. Uniek, bijzonder en hartverwarmend!

Misschien is Café de Bekker wel het oudste café van Stein, de plek waar generaties lang jong en oud zich treft en weet te amuseren tijdens het maken van kostbare herinneringen.

Vroeger was 'De Bekker' een klein cafeetje. In 1958 verbouwde Thei (de vader van huidige eigenaresse Tilly) de zaak en in 1996 gaven Tilly en haar partner Jan nieuw elan aan de zaak. Het bouwkundig vakmanschap van de huidige eigenaren zie je tot de dag van vandaag in de kleinste details terug.

Niet alleen het cafégedeelte heeft grote aantrekkingskracht voor gasten. Ook het achtergelegen ‘zaelke’, met eigen buffet, weten bezoekers maar al te graag te vinden als ze een feestje willen vieren of een vergadering houden. De sfeervolle inrichting en dito verlichting geven de juiste sfeer voor elke gelegenheid. Er kan gebruik gemaakt worden van een aparte ingang en een separate toiletgroep.

'Bie Tilly is ummer get te doon'… De vele met zorg georganiseerde activiteiten worden op de voet gevolgd door gasten die er meester in zijn van elk event een ware traditie te maken.

Dat ‘De Bekker’ een verenigingslokaal pur sang is hoeft geen betoog, maar bijzonder om te vermelden dat het één van dé plekken is voor de internationale tafelvoetbalsport (met 14 tafels). Café De Bekker is meegegroeid met de groei-ontwikkeling van deze sport en daardoor een begrip in de Limburgse competitie. Onder de 60 actieve leden bevinden zich oude vedettes, veel aanstormende talenten en zelfs een aantal gevestigde wereldtoppers. Café De Bekker is de thuishaven van vier teams die in competitieverband spelen en het officiële trainingscentrum van de ITSF.

Tevens beschikt Café De Bekker over een dartteam.

Zowel het markante onroerend goed als de zich daarin bevindende bijzondere horeca-exploitatie worden ter overname aangeboden. Na meer dan 125 jaar jaar stopt daarmee de familietraditie die zorgvuldig en vakkundig gastvrijheidsgeschiedenis geschreven heeft.

De bovengelegen woning completeert het aangebodene dat vrij van leveranciersverplichtingen te koop aangeboden wordt.

Het pand is gezien de grootte en de indeling, evenals de ruimte voor bedrijfskeuken, ook zeer geschikt voor de realisatie van eetcafé of restaurant.

Parkeervoorzieningen (gratis!) in directe omgeving.

Meer informatie enkel via:

Horeca Advies Zuid | Luc Overhof | 06-10978060 / 043-3655533 | l.overhof@hazuid.nl / www.hazuid.nl

 

Een stukje historie mogen we jullie niet onthouden evenals een leuke anekdote…………

Historie

Voor de oorsprong moeten we terug naar de late 19e eeuw. Het is Liesbeth Hermans waarvan bekend is dat zij destijds café begon aan het Wilhelminaplein. Haar zoon Sjange Hermans nam het van haar over. Toen Sjange op zijn beurt een eigen café wilde beginnen aan de Havenstraat namen zijn zus Marie en dochter van Liesbeth de zaak over.

Marie was getrouwd met Harrie 'De Bekker' Martens uit Meers. Ook hij stamde uit een horeca-gezin. Aan hem dank de café zijn naam...'De Bekker'. Harrie en Marie hadden een zoon Thei die trouwde met 'Trina van Willem van Martien van de Sjlechter'. Bijzonder maar waar: ook bij Trina van Willem van Martien thuis hadden ze een cafébedrijf…

Trina en Thei namen in 1955 de zaak over en gaven er het gezicht aan dat door de huidige generaties nog gekend is. Het was een bekend café tot in de verre omgeving.

Het kon niet uitblijven. Ook de dochter van Thei en Trina was op haar beurt diegene die het 'stokje' overnam. In 1979 werd Thei ziek en een jaar later moesten ze afscheid van hem nemen. Na zijn overlijden in 1980 was het dochter Tilly die de zaak overnam en vanaf 1987 samen met haar partner Jan tot de dag van vandaag het bedrijf met trots en kwaliteit voert.

Anekdote….


Café De Bekker ligt op een steenworp van de St. Martinuskerk.
In vroeger tijden gebeurde het maar al te vaak dat men na de mis nog even een kaartje ging leggen bij ‘De Bekker’. Maar er waren er ook die niet naar de kerk gingen en meteen naar het café kwamen.
Dan werd één van de vrienden naar de kerk gestuurd zodat die de andere kon vertellen wie de mis gedaan had en waar de preek over ging. Bij thuiskomst waren de aardappels meestal koud maar de rapen gaar.

 

Meer foto's van Café de Bekker
Reageren op aanbod
Lokatie