Horeca Adviesgroep Zuid

  • Kies uw taal
  • Dutch Language
  • English Language
  • Spain Language

Kaffee 't Haantje


Informatie:

  • Adres:
  • Markt 72
  • Plaats:
  • 6211 CL, Maastricht
  • Land:
  • Nederland

Omschrijving:

Op A1-locatie gelegen markant bruin café mét terras ter overname.

In perfecte staat verkeert het goed onderhouden en renderende rasechte Maastrichtse Kaffee 't Haantje.

Vrij van personele- en speelautomatenverplichtingen bieden de enthousiaste huidige eigenaren dit in de wijde omgeving bekend zijnde bruine café ter overname aan.

Een groot aantal lokale, Belgische en toeristische gasten weet Kaffee 't Haantje te vinden voor onvervalste Maastrichtse gezelligheid en dito sfeer!

Het terras biedt plaats aan 32 gasten.

Binnen 34 zitplaatsen en 12 barkrukken; achter in de zaak twee statafels met 6 barkrukken.

Je kunt bij Kaffee 't Haantje terecht voor een kop koffie, een goed getapt (speciaal) biertje of waar je dan ook maar zin in hebt op dat moment.

Bij mooi weer kun je plaatsnemen op het terras van 't Haantje en heb je uitzicht over de Markt en het stadhuis van Maastricht.

Ga je een avond stappen tijdens je weekendje Maastricht? Sla Kaffee 't Haantje dan zeker niet over. Regelmatig worden er speciale avonden georganiseerd.

Kaffee 't Haantje heeft een rijke historie die teruggaat tot 1712, toen de eerste eigenaar, ene Paulus Meys, zich liet inschrijven als burger van Maastricht in het ambacht van kremer ofwel handelaar en ter plekke een brouwerij aantrof. Vanaf dat moment baat hij een gelagkamer uit waar het eigen gebrouwen bier aan de man (vrouwen kwamen er toen niet aan te pas) wordt gebracht.

Volgens de volkstelling van 1802 is het pand eigendom van de familie Meys, maar wordt het op dat moment bewoond door de opkoper Charles Cesar, die het pand als logement gebruikt. Getuige zijn opvolger Johannes Fraikin, die het pand in 1816 overneemt en als beroep herbergier opgeeft. Daarna gaat het pand weer over in andere handen en herhaalt de geschiedenis zich keer op keer, maar wat blijft is de gelagkamer.

In 1881 worden veel gelagkamers zelfstandige koffiehuizen (café's-kaffees) en blijken er 488 te bestaan bij de invoering van de drankvergunning. Zo werd kaffee 't Haantje in 1896 zelfstandig.

De beeldhouwer Appie Drielsma ontwierp in 1957 de gevelsteen van 't Haantje, die tot op heden nog steeds in de gevel prijkt.

Kaffee 't Haantje wordt omschreven als een 'volkskaffee' waar het gezellig toeven is en de gasten hun meegebrachte boterham of zakje friet kunnen eten onder het genot van een lekker potje bier of kopje koffie.
Plezier, een goede ambiance en een goed getapt glas bier zijn de belangrijkste ingrediënten van Kaffee 't Haantje.

Meer foto's van Kaffee 't Haantje
Reageren op aanbod
Lokatie