Horeca Adviesgroep Zuid

  • Kies uw taal
  • Dutch Language
  • English Language
  • Spain Language

Familiebedrijven


Familiebedrijven hebben een eigen manier van begeleiding nodig in opvolgingstrajecten. Dit mede omwille van meer emotionele- en positionele aandachtsgebieden.

Het is van groot en cruciaal belang dat de bij de voorgenomen transactie betrokken familieleden van elkaar weten wat de intenties en gevolgen zijn van de mogelijke beslissing. Vaak hebben de betrokkenen eerder enkel familiair met elkaar gesproken terwijl in deze kwestie een zakelijke aanpak noodzakelijk is om onduidelijkheden te voorkomen. Een objectieve waardebepaling is bij elke verkoop/overdracht, maar op gevoelsmatig gebied in overtreffende trap bij verkoop binnen familiegrenzen, van het grootst mogelijke belang.

Onze specialisten begeleiden opdrachtgevers in heldere bewoordingen over meest optimale overnamestructuur, extra waardecreatie richting een overdracht, familiestatuut, fiscale gevolgen etc., waarbij de voorgenomen transactie/opvolging zo optimaal mogelijk dient te zijn.

Parallel aan dit traject wordt gekeken naar de gevolgen voor de persoonlijke financiële situatie evenals naar mogelijkheden op het gebied van mogelijke (deel) financiering van verkoper aan de koper en de (fiscale) gevolgen daarvan.